Veiligheid en namaakwapens

Om de veiligheid te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat iedereen op een rustige manier MADE IN ASIA kan bezoeken, geeft de politie van Brussel onderstaande informatie mee. Gelieve deze informatie te respecteren.

 • Zowel “realistische” namaakwapens als namaak katana’s in staal zijn verboden op straat, in de metro, binnen en buiten de zone van Brussels Expo (zie hieronder voor meer informatie over wat er met “realistisch” bedoeld wordt). Alle “realistische” namaakwapens en/of wapens in staal kunnen onmiddellijk in beslag genomen worden; zowel in de metro, op straat, als buiten en binnen Brussels Expo.
 • Elke namaak katana die op de beurs MADE IN ASIA aangekocht wordt, moet in zijn originele verpakking blijven. Aangekochte katana’s moeten dus in hun kartonnen doos blijven tot thuis. Wil een exposant je een artikel verkopen zonder doos? Neem het dan niet aan. De kans bestaat immers dat het meteen in beslag genomen wordt van zodra je Brussels Expo verlaat, of later op straat of in de metro.
 • Iedereen die een “realistisch” kostuum heeft of als militair verkleed komt, moet absoluut een “voorverkoop” ticket voor MIA kunnen tonen om het kostuum te verantwoorden.
 • Maskers die een deel van het gezicht of het hele gezicht verbergen, zijn verboden in de metro, op straat en buiten Brussels Expo. Het is echter geen enkel probleem om, na controle aan de ingang, een masker te dragen binnen Brussels Expo.

De security van Brussels Expo/Namur Expo en de organisatie van MIA zijn tot nu toe altijd toegeeflijk geweest wat namaakwapens betreft, maar dat zal de komende edities anders zijn.

02 01

Alle « realistische » namaakwapens (airsoft, vuurwapens, munitiegordels, granaten, (kruis)bogen,… zie lijst hieronder) en alle namaak steekwapens (zwaarden, katana’s, werpmessen,… zie lijst hieronder) zullen verboden worden aan de ingang van de MIA-beurs & RETROMIA-beurs. Dit is de enige manier om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen. De veiligheidsagenten kunnen hun werk niet goed doen als ze elk namaakwapen moeten nakijken aan de ingang van de beurs.

Er zullen zowel voor de ingangen van de beurshallen als binnen in de hallen, veiligheidsagenten van Brussels Expo aanwezig zijn om er op toe te zien dat er geen enkel (mogelijks) gevaarlijk wapen binnenkomt op de beurs.

TOEGESTAAN : « fictieve » namaakwapens in schuim, papier, karton, plastiek of in niet-slijpbaar staal.

 • Fictieve namaakwapens in mousse, papier, hout, karton, plastiek, soepel materiaal et niet in staal/metaal/ijzer.
 • Knuppels in mousse of plastiek (geen HOUT of METAAL)
 • Sabels in hout, mousse of in plastiek

MIA8_weapon_01

NIET TOEGESTAAN : Realistische namaakwapens, Steekwapens en namaak steekwapens, Varia…

 • Rrealistische namaakwapens (pistolen, airsoft, paintball…) zelfs zonder lader.
 • Knuppels in HOUT en METAAL.
 • Zwaarden, sabels, messen en de namaakversies (katana, Armes blanches et répliques d’armes blanches (katana, sabre… même dans son fourreau)
 • Toutes répliques “réalistes” en fer/acier/métal sont interdites.

MIA8_weapon_02

Het security team van Brussels Expo (waar we geen enkel gezag over hebben) heeft strikte regels en zal er op toezien dat deze regels nageleefd worden:

 • Alle « realistische » namaakwapens (zie lijst hieronder) zijn verboden. Iedereen die probeert binnen te komen met een « realistisch » namaakwapen, zal geweigerd worden op de beurs. Zelfs indien hij/zij een geldig toegangsticket heeft.
 • Alle steekwapens en namaak steekwapens (zie lijst hieronder) zijn verboden.
 • Iedereen die op de beurs rondloopt met een « realistisch » namaakwapen of met een namaak steekwapen zal de beurs moeten verlaten.
 • Elke tas of rugzak die er verdacht uitziet, kan door de veiligheidsagenten gefouilleerd worden aan de ingang van de beurs.
 • Elke tas of rugzak die buiten de vestiaire onbeheerd achterblijft, zal worden vernietigd.

We danken de eigenaars van « realistische » namaakwapens voor hun begrip en hun medewerking. We weten dat jullie namaakwapens « onschadelijk » zijn, maar er wordt anders teveel tijd verloren als er twijfel is over het wapen in kwestie ; tijd die dan niet besteed kan worden aan het beveiligen van de hallen en de veiligheid van de bezoekers.

02 01

FR – NL

Français
Nederlands