fbpx

Veiligheid en namaakwapens

Om de veiligheid te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat iedereen op een rustige manier MADE IN ASIA kan bezoeken, geeft de politie onderstaande informatie mee. Gelieve deze informatie te respecteren.

  • Zowel “realistische” namaakwapens als namaak katana’s in staal zijn verboden op straat, in de metro, binnen en buiten de zone van Brussels Expo en Namur Expo (zie hieronder voor meer informatie over wat er met “realistisch” bedoeld wordt). Alle “realistische” namaakwapens en/of wapens in staal kunnen onmiddellijk in beslag genomen worden; zowel in de metro, op straat, als buiten en binnen Brussels Expo en Namur Expo.
  • Elke namaak katana die op de beurs MADE IN ASIA aangekocht wordt, moet in zijn originele verpakking blijven. Aangekochte katana’s moeten dus in hun kartonnen doos blijven tot thuis. Wil een exposant je een artikel verkopen zonder doos? Neem het dan niet aan. De kans bestaat immers dat het meteen in beslag genomen wordt van zodra je Brussels Expo verlaat, of later op straat of in de metro.
  • Iedereen die een “realistisch” kostuum heeft of als militair verkleed komt, moet absoluut een “voorverkoop” ticket voor MIA kunnen tonen om het kostuum te verantwoorden.
  • Maskers die een deel van het gezicht of het hele gezicht verbergen, zijn verboden in de metro, op straat en buiten Brussels Expo en Namur Expo. Het is echter geen enkel probleem om, na controle aan de ingang, een masker te dragen binnen Brussels Expo en Namur Expo.

Het reglement komt binnenkort aan.