fbpx

MIA, Personen met beperkte mobiliteit

MIA8_acces_prevente

Toegankelijkheidsinformatie voor mensen met een handicap

De begeleider van de PBM mag gratis binnenkomen op vertoon van de juiste bewijzen

PBM (Personen met een Beperkte Mobiliteit): de toegankelijkheid van de beurssite voor mensen met een beperkte mobiliteit en slechthorenden wordt gecoördineerd en georganiseerd door de vzw ALMAGIC.

Deze vereniging zorgt voor PBM parkings, aangepaste toiletten en voor duidelijke signalisatieborden. Deze borden zullen in principe op meer dan 2,5m hoogte geplaatst worden zodat ze boven de menigte te zien zijn. Kijk dus zeker naar boven als je een signalisatiebord zoekt.

Om ervoor te zorgen dat PBM’s en personen met een handicap op autonome wijze toegang hebben tot de volledige site, zorgt Almagic er ook voor dat er op slecht begaanbare stukken (door kiezelstenen, gras of losliggende klinkers) rubberen tegels en “CAP48”-platen gelegd worden. De vereniging beschikt, afhankelijk van de locatie, ook over oprijplaten en/of een verhoogd platform.

Almagic leent eveneens rolstoelen of een elektrische scooters uit (wel beperkt in aantal) om je beursbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Gelieve volgende borden te volgen voor de aangepaste toegangen:

De vrijwilligers die je kunnen helpen of wegwijs maken aan de ingang en binnen op de beurs, dragen een blauw T-Shirt of in geval van regen, een blauwe jas of een poncho, met het volgende pictogram op:

Indien er een verhoogd platform of podium is, kan je dat zien aan volgende borden:

Indien er geen podium is, wordt er een speciale zone voorzien. Deze zone wordt aangegeven door volgende borden:

  • Heb je een technisch probleem ? Dan kan vzw Almagic je helpen een platte band van je rolstoel te repareren, een defecte bout te vervangen, een rolstoel te lenen (elektrisch of niet – beperkt aantal),…
  • Indien je batterijen opgeladen moeten worden (letterlijk dan), kan je die opladen op hun stand.
  • De vereniging Almagic is niet gemachtigd om specifieke zorgen toe te dienen.
  • De vereniging Almagic begeleidt de betrokken personen op plaatsen met een moeilijke doorgang. De hulp mag echter niet misbruikt worden om files aan de signeersessies te omzeilen.

Tijdens de beurs kan je, indien nodig, bellen naar volgend nummer :
0499 22 68 68 (vereniging Almagic)
0485 + HANDICAP (0485 + 426342)

Gelieve onderstaande borden te volgen in geval van een noodevacuatie:

Slechthorenden: voor mensen met een hoorapparaat worden er door de vereniging Almagic en zijn partner Veranneman ringleidingen voorzien. Op die manier kan je de muziek veel beter horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Deze zone wordt aangeduid door een bord dat lijkt op onderstaande tekening: