fbpx

Gestelde vragen !

reponse_little

HERINNERING SUPER EXPRESS :

  • TICKETS : Alle informatie over de prijzen vind je terug op deze pagina: https://madeinasia.be/nl/inkom/.
  • TICKETS met DEZELFDE NAAM: het kan geen kwaad dat je naam op al de aangekochte tickets staat. Enkel de QR-code is van belang en die is verschillend voor elk ticket.
  • AFDRUKKEN VAN TICKETS: je hoeft je ticket niet af te drukken als de QR-code leesbaar is op je gsm.
  • KINDERTICKETS: MIA is gratis voor alle kinderen tot en met 10 jaar of jonger. Je hoeft dus geen ticket te kopen. Het volstaat om de identiteitskaart of een ander document (certificaat, SIS-kaart,…) mee te brengen waarmee je de leeftijd van het kind kan bewijzen.
  • NAMAAKWAPENS: “realistische” namaakwapens zijn VERBODEN op de beurs. Meer info vind je op deze pagina: https://madeinasia.be/nl/veiligheid-en-namaakwapens/
  • VESTIAIRE: je mag een (rug)zak mee naar binnen nemen. Er zijn geen lockers, maar er is wel een vestiaire waar je je gerief kan achterlaten indien nodig: https://madeinasia.be/mia-vestiaire/https:/madeinasia.be/mia-vestiaire/
  • LOCATIE, PROGRAMMA, PARKING, TOEGANG VOOR MINDERVALIDEN, HOND,…: Alle informatie vind je terug op de website madeinasia.be. Gelieve de info op volgende pagina door te nemen: https://madeinasia.be/nl/praktische-informatie/
Mag mijn kleine hond ook binnen op de beurs?
Neen, dieren zijn verboden in Brussels Expo, ongeacht het formaat van het dier.
Mag ik binnen met een (rug)zak?
Er wordt willekeurig gefouilleerd aan de ingang van Brussels Expo. Indien gewenst, kan je je zak in de vestiaires laten (klik hier voor meer info over de VESTIAIRES).
Mag ik binnen met een flesje water en een lunchpakket?
Geen enkel probleem. Er zijn verschillende Aziatische eetstandjes, maar je mag ook je eigen lunchpakket meebrengen.
Ik heb een ticket gekocht voor ZONDAG, maar ik zou graag zaterdag komen. Kan ik mijn ticket inwisselen ?
NEEN ! Het staat duidelijk aangegeven op de website van de ticketservice dat tickets niet geruild kunnen worden.
Ik heb met Mastercard betaald en ik heb een ticket zonder code ontvangen, is dit het ticket dan?
Neen, als jullie per kaart betaald hebben, dan ontvang je een bewijs van betaling per email, dit is dus niet jullie ticket. Het MIA ticket zal binnen de 10 minuten à 3 uur na de betaling per email toekomen (afhankelijk van de bank). Als jullie niets ontvangen hebben, dan log je je best uit van het ticketplatform om je ticket te downloaden. Als je geen ticket ontvangen hebt, contacteer je best de technische dienst via onderstaand formulier.
Mijn naam verschijnt op de twee gekochte tickets. Moet ik dat laten aanpassen ?
Neen, de QR-code (zwart vierkantje) is het belangrijkste. Dit is een unieke code die gescand zal worden aan de ingang en die slechts één keer geldig is.
Zijn er vestiaires ?
Ja, er zijn vestiaires in Brussels Expo & Namur Expo. Deze zijn betalend (2€/per dag).
Zal de catering nog altijd even lekker zijn dan de voorbije jaren ? LOL ?
Voor de 38.653ste keer : wij beheren de catering van Brussels Expo & Namur Expo niet. Zij werken samen met één enkele cateraar die de catering voorziet voor alle beurzen tijdens het jaar. Wij mogen dit jammer genoeg niet zelf beheren en we mogen dus zelf ook geen eetstanden voorzien. Zo is het nu eenmaal. We raden je aan de prijzen goed na te kijken vooraleer je iets koopt. Aarzel ook niet aan voorbijgangers te vragen wat ze er van vonden…
Kunnen we naar buiten gaan om iets te gaan eten en dan terugkomen ?
Ja, vergeet hiervoor wel geen stempel te vragen aan de uitgang. Met de stempel kan je vrij binnen en buiten lopen. Op zaterdag wordt er trouwens een andere stempel gebruikt dan op zondag 😉
Ik heb mijn ticket gekopieerd zodat mijn neef ook meekan. Dat is toch ok, niet ?
Dat is op zich ok, maar het heeft helaas niet veel zin aangezien er op alle tickets een unieke QR-code staat. Wanneer een ticket gescand wordt, is het daarna niet meer geldig. Je zal met het gekopieerde ticket dus niet binnen geraken.
Ik heb een blog met 17 fans. Kan ik een perslegitimatie krijgen en genieten van alle voordelen die daarmee samengaan ?
Journalisten met een perskaart mogen op alle culturele evenementen gratis binnen. Ook bij ons. Indien je geen perskaart hebt, kunnen wij je echter niet helpen. We voorzien geen speciale perslegitimaties en er zijn geen pasjes waarmee je exclusieve rechten krijgt. Iedereen gelijk voor de wet.
Naar het schijnt worden namaakwapens niet toegelaten op de beurs. Klopt dat ?
Alle informatie op deze pagina! « Realistische » namaakwapens (type airsoft, paintball, plastieken geweren,…) en namaakmessen zijn verboden op openbare plaatsen. Dat is de wet. Brussels Expo en Namur Expo zijn openbare plaatsen en moeten deze regel dus respecteren. Zowel wij als de bewaking (waar wij trouwens niet verantwoordelijk voor zijn) waren de afgelopen jaren redelijk tolerant (misschien ten onrechte) voor dit soort wapens (omdat we allemaal weten dat jullie geen zieke mensen zijn en dat het allemaal gewoon show is). Even ter herinnering: zoals in Brussels Expo, Namur Expo en zoals in elke openbare ruimte trouwens (straten, winkels, bioscopen, …), zijn realistische replica (dus deze die echt lijken) van wapens en metalen lemmets verboden op RETRO MIA. De veiligheid van Namur Expo (die buiten ons om werkt) heeft zeer stricte regels en zullen jullie geen toegang verschaffen tot de beurs met een replica. Deze kunnen mogelijk zelfs in beslag genomen worden. Voor alle cosplayers die fictieve wapens mee hebben (zoals bv een groot zwaard in mousse van Cloud); geen enkel probleem. Bedankt voor jullie begrip.
Langs waar kan je binnen in Brussels Expo?
Kom je met de auto? Dan kan je je auto best op parking C zetten. Zo kom je meteen uit op de ASTRID hall (achterkant van Brussels Expo) en kan je binnen langs Paleis 9. Kom je met de metro/tram/bus/step? Kom dan binnen langs de voorkant. We voorzien nog een duidelijk plan (“voorverkoop” file en “kassa” file).
Ik heb een vraag : kan ik…
ALLES staat op de website. Je moet alleen een beetje lezen 🙂
Mag ik de grote chef van MIA een kus komen geven ?
Neen, hij zou trouwens beter eerst zijn stagiaires vergoeden en een glas water aanbieden aan al die lieve vrijwilligers. Gieregaard… Maar wacht eens, ik ben aan het schrij… Maar allé, geef me mijn bh… Aaaah.